Stiltedagen

Een stiltedag biedt de mogelijkheid tot bezinning: even een stap opzij en helemaal niets doen door niet te doen. Op adem komen, met een afwisseling van zit- en loopmeditatie en yogaoefeningen. Als het weer het toelaat gaan we ook naar buiten voor een wandeling.

Door de stilte te zoeken krijg je meer ruimte en daardoor een ander zicht op jezelf en je leven. Stilte helpt je de verbinding te leggen tussen wie je bent, wat je wilt, en wat je doet. In de stilte is er tijd om daar naar te kijken en ervan te leren. Je bent dan meer waarnemer van het leven dan deelgenoot.

Meditatie vraagt om letterlijk stil te staan en stil te zijn bij waar je mee bezig bent. Je vraagt je dan af: waarom ren ik zo hard, waarom moet ik zoveel, wat jaag ik na en wil ik dat zelf eigenlijk wel?

Toch laten we het allemaal maar gebeuren! Het leven glipt ons door de vingers, we hebben er zelf geen vat meer op en we komen aan écht genieten niet meer toe.

Je kunt daar verandering in brengen door naar jezelf te luisteren, door stil te staan bij het moment: er is niet meer, er is niet minder. Door je te confronteren met de stilte kun je weer grip krijgen op je eigen gedachten en op je eigen leven. Je leert de betrekkelijkheid zien van het harde rennen en stressen.

De stiltedagen zijn op dinsdag. De data vindt u in het programma.

De stiltedagen worden gehouden in Doesburg. De tijden zijn telkens van 9:30 uur tot ca. 16:00 uur. De kosten van deelname zijn € 40,– p.p.; koffie, thee en lunch inbegrepen.

In overleg kunnen voor groepen of teams stiltedagen worden verzorgd die zijn aangepast aan specifieke wensen.

Hebt u belangstelling voor een stiltedag, neem dan contact op.

Comments are closed.